vr 5 apr - za 6 apr
MacMillan | Berlioz

Berlioz’ Symphonie fantastique

Dirigent Dmitri Liss | Slagwerk Dominique Vleeshouwers
5 apr
-
6 apr

Berlioz' beroemde Symphonie fantastique met chef-dirigent Dmitri Liss. Een gouden combinatie!

Dirigent Dmitri Liss
Slagwerk Dominique Vleeshouwers

MacMillan Veni, Veni, Emmanuel
Berlioz Symphonie fantastique

De eerste uitvoering ooit van de Symfonie fantastique was een ramp. Net zoals Berlioz’ uiteindelijke huwelijk met de actrice die de aanleiding was voor deze uitbarsting van wanhopige verliefdheid. Inmiddels behoort deze eerste autobiografische symfonie ooit tot het beste wat de Franse negentiende eeuw heeft voortgebracht. Veni, Veni, Emmanuel is overigens net zo indrukwekkend en net zo autobiografisch. Het eerste slagwerkconcert van MacMillan heeft in Dominique Vleeshouwers, in 2014 winnaar van het Tromp Concours, een solist die inmiddels de hele wereld over reist.

Tijdens deze concerten kun je bij Berlioz’ Symphonie fantastique gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info