vr 31 mei - zo 2 jun
Dessner | Stravinsky | Mozart | Beethoven

Labèques spelen Mozart

Dirigent Karel Deseure | Piano Katia en Marielle Labèque
31 mei
-
2 jun

TA TA TA TAAA...
Beethovens Vijfde Symfonie èn de Franse pianozusters Katia en Marielle Labèque in één programma. Dat is klassiek met een hoofdletter K.

Dirigent Karel Deseure
Piano Katia en Marielle Labèque

Dessner
Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest (Nederlandse première) * 
Stravinsky Suite nr 1 **
Mozart Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest nr 10 
Beethoven Symfonie nr 5

* Alleen in Eindhoven
** Alleen in Maastricht en Aken

Het beste pianoduo ter wereld
Beethovens Vijfde Symfonie èn de Franse zusters Katia en Marielle Labèque in één programma. Dat is klassiek met een hoofdletter K. Al sinds de late jaren zeventig van de twintigste eeuw zijn de pianozusters Labèque ‘het beste pianoduo ter wereld’ aldus The New York Times. Vooral live zijn ze ‘ongeëvenaard’. Nu het duo dit seizoen fungeert als artist in residence in Muziekgebouw Eindhoven, deelt philharmonie zuidnederland graag het enthousiasme voor Mozarts Tiende Dubbelconcert met deze dynamische zusters. Als kers op de taart brengen ze ook nog de Nederlandse première van het toegankelijke Dubbelconcert van Dessner. Karel Deseure mag de hartstochtelijke energie in toom houden en omringen met Beethovens meest beroemde Vijfde Symfonie.

Wolfgang-app
Tijdens de concerten in Maastricht en Eindhoven kun je bij Beethovens Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

TA TA TA TAAA...
Of je nu een groot liefhebber bent of juist volledig onbekend in de klassieke muziek, iedereen kent deze indrukwekkende openingsnoten. Als grande finale van dit concert, brengt Karel Deseure samen met philharmonie zuidnederland Beethovens meest beroemde Vijfde Symfonie. In de concertzaal is het een absolute belevenis om dit muziekstuk in al zijn schoonheid live te ervaren.

Een baanbrekend meesterwerk dat de muziekgeschiedenis veranderde

De Vijfde Symfonie van Beethoven
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info