Offenbach

Opera Zuid
Dirigent Enrico Delamboye
Offenbach Fantasio

Uiteindelijk overwinnen liefde en vrede

Fantasio vertelt het verhaal van een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere wendingte geven. De dood van de hofnar creëert een kans die student Fantasio met beide handen grijpt. Hij bemachtigt de kleding van de nar en besluit zijn plaats in te nemen, in de hoop zo het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth. Het gearrangeerde huwelijk van de prinses met de prins van Mantua, dat de vrede moet herstellen, wordt abrupt afgelast wanneer Fantasio de bruidegom moedwillig publiek belachelijk maakt. Uiteindelijk, na hilarische Offenbachiaanse persoonsverwisselingen en grappen, overwint de liefde en kan de vrede – ook zonder het huwelijk – worden bezegeld.