Strootman

Into the Darkness

Dirigent Karel Deseure | Ensemble TEMKO
za 17
november
  • za 17 nov 2018
    20:30 - 21:30
    Schouwburg , Tilburg
    Geweest

Op ruimtereis met philharmonie zuidnederland en TEMKO.

Dirigent Karel Deseure
Ensemble TEMKO

Strootman Darkness Rises

Hoe klinkt de ruimte? Dat vroeg componist Aart Strootman, artist in residence bij Theaters Tilburg en winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, zich af. Hij ging te rade bij de laatste data die de NASA in 2003 ontving van ruimtesonde Pioneer 10 en vertaalde deze geluiden naar mysterieuze muziek voor zijn ensemble TEMKO. De ijle lange lijnen, de korte explosies, de elektronica en de stemmen gaven alles bij elkaar inderdaad een kosmische ervaring. Vorig jaar bewerkte Strootman deze indringende partituur op verzoek van philharmonie zuidnederland voor zijn eigen TEMKO en orkest. Het resultaat was zo mogelijk nog indringender. Wat mede te danken was aan de videobeelden vol ruimte-impressies die Dries Alkemade bij de muziek maakte.

Omdat er vele verzoeken kwamen om het programma nog eens te herhalen, keert Darkness Rises nu onveranderd terug tijdens Into the Darkness in Theaters Tilburg. Net als vorig jaar staat het geheel onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een geestverruimende ervaring voor iedereen die dit programma nog niet gezien en gehoord heeft en een mooie gelegenheid om weer nieuwe lagen te ontdekken voor hen die er eerder ook al bij waren.

Into the darkness: the full package
Wil je na deze ruimtereis in het rode pluche nog door? Hoger, sneller, meer? In de studio van Theaters Tilburg kan je jezelf tot ongekende hoogtes dansen op klanken van Julie en Ancient Methods (live) en laat Dasha Rush zien en horen wat ze (ook nog eens) kan achter de decks. Klik hier voor meer informatie.