Ravel | Dutilleux | R. Strauss | Respighi

Rome, de Eeuwige Stad

Dirigent Jun Märkl | Met medewerking van Leden van het Nationaal Kinderkoor / Nationaal Jongenskoor
27 sep
-
28 sep
 • vr 27 sep
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
 • za 28 sep
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Jun Märkl
Met medewerking van Leden van het Nationaal Kinderkoor / Nationaal Jongenskoor

Ravel Le Tombeau de Couperin
Dutilleux The Shadows of Time
R. Strauss Till Eulenspiegels lustige Streiche
Respighi Pini di Roma


Respighi als muzikale reisleider
Spelende kinderen, marmeren beelden, pittoreske piazza’s, Romeinse legioenen en duistere catacomben. In zijn orkestwerk Pini di Roma schetst Respighi een kleurrijk portret van zijn lievelingsstad Rome gezien vanuit het perspectief van, jawel, de pijnbomen…! Deze oeroude pini staan op de absolute hotspots van Rome, zoals de Via Appia en Villa Borghese. Ze hebben een schat aan verhalen te vertellen. Zo’n symfonisch spektakel is in uitstekende handen bij gastdirigent Jun Märkl. Gerenommeerd muziektijdschrift Gramophone roemde hem om de ‘magische kleuren en rijke structuur’ die hij uit het orkest tevoorschijn tovert.

Nog meer verhalende muziek komt van de grote romantische componist Richard Strauss. Hij componeerde de schelmenstreken van Tijl Uilenspiegel. De Franse meestercomponisten Ravel en Dutilleux lieten zich door verhalen over oorlog en bevrijding inspireren tot intense muziek over vergankelijkheid en liefde voor het leven. En passant brengt Dutilleux ook nog een ontroerende ode aan oorlogsheld Anne Frank. Orkestkleuren in optima forma!

 

Respighi kan als geen anderen schilderen met verbeelding

Roger Niese (klarinet) over Pini di Roma
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info