do 3 okt - zo 6 okt
Clyne | Mozart | Mendelssohn

Mendelssohns Schotse hooglanden

Dirigent Matthew Halls | Piano Benjamin Grosvenor
3 okt
-
6 okt

Dirigent Matthew Halls
Piano Benjamin Grosvenor

Clyne Within her Arms NEDERLANDSE PREMIÈRE
Mozart Pianoconcert nr 9 'Jeunehomme'
Mendelssohn Symfonie nr 3 'Schotse'

Sprankelend klassiek
Reis op Mendelssohns onstuimige Derde Symfonie naar ongerepte Schotse hooglanden. Wind, zon, zee én Schotse volksdansjes, het zit er allemaal in. Bij Mendelssohn glanzen orkestklanken in een jong romantisch licht. Ook glanzend is Mozarts Negende Pianoconcert ‘Jeunehomme’, het sprankelt en ontroert onder de vingers van de jonge Britse meesterpianist Benjamin Grosvenor. ‘Hij laat je zuchten van vreugde, wat een zeldzaam temperament’ schreef The New York Times. Net zo enthousiast was de pers in New York over de eigentijdse, Engelse componiste Anna Clyne. De strijkers van philharmonie zuidnederland openen de avond met de Nederlandse première van haar bijzondere compositie Within her Arms: louter strijkers, zo’n 15 minuten vol fragile klanken van ‘ontroerende schoonheid’ (The New Yorker). Deze muziek kunnen we met recht de ‘opvolger’ noemen van Barbers indringende Adagio for Strings.

Bij het concert Mendelssohns Schotse Hooglande kun je bij Mendelssohns Derde Symfonie gebruik maken van Wolfgang in Venlo, ’s-Hertogenbosch, Breda en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


 

waardering
U heeft het concert in Eindhoven gemiddeld gewaardeerd met een 9,0 (129 reacties).

Enkele reacties die wij uit Eindhoven mochten ontvangen:
“Prachtig spel met veel passie en een zeer bevlogen dirigent.”
“het was genieten!!”
“Ik hoorde echt bevrijding en overwinning in de stukken ”

De winnaar van de 2 vrijkaarten in Eindhoven is Mw. H. Nawijn

toegift
Als toegift speelde Benjamin Grosvenor in Eindhoven Gnomenreigen van Franz Liszt.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info