do 10 okt - zo 13 okt

Grote Zaal
  • zo 13 okt
    Theater aan de Parade, Den Bosch
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Olari Elts
Viool Simone Lamsma

Copland Appalachian Spring
Barber Vioolconcert
Glanert Allegro furibondo NEDERLANDSE PREMIÈRE
Brahms Symfonie nr 3

Pure romantiek

‘Magisch! Alsof je het publiek meeneemt naar een andere plek, waar je samen de muziek beleeft’, zei Simone Lamsma in een interview. De Friese stervioliste schitterde onlangs op uitnodiging van Maestro Jaap van Zweden als soliste bij de New York Philharmonic. Haar optredens bij grote orkesten en op belangrijke podia worden door de internationale pers bejubeld. Vanavond neemt zij u mee naar Amerika met een van haar favoriete werken, het bij het grote publiek nog niet zo heel bekende Vioolconcert van Samuel Barber – inderdaad, die van het aangrijpende Adagio for Strings! Na de pauze Brahms’ gloedvolle, romantische Derde Symfonie. Het weemoedige derde deel daaruit inspireerde meerdere popartiesten en is te horen in tal van speelfilms. Vanavond als bijzonder extraatje: een nieuw werk van de Duitse componist Detlev Glanert, dat hij speciaal componeerde als appetizer voor Brahms.

Bij het concert Met Simone Lamsma naar Amerika kun je bij Brahms Symfonie nr. 3 gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Heerlen, Eindhoven, 's-Hertogenbosch. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

waardering
U heeft het concert in Maastricht gemiddeld gewaardeerd met een 8,1 (44 reacties).
U heeft het concert in Eindhoven gemiddeld gewaardeerd met een 8,4 (86 reacties).

Enkele reacties die wij uit Maastricht mochten ontvangen:
“Spannende muziek, in slaap sukkelen is hier niet aan de orde!”
“Echt furibundo, vurig, opzwepend, gaaf!”
“Een volle bezetting via een cd beluisteren is waardeloos vergeleken bij een live uitvoering.”

Enkele reacties die wij uit Eindhoven mochten ontvangen:
“Het was leuk dat er na het concert best wel veel musici nog even bleven napraten.”
“Het was zó'n veelzijdig, boeiend stuk, dat het mij nieuwsgierig maakt wat deze, mij nog onbekende componist nog méér op zijn naam heeft staan.”
“Voor mij vrij nieuwe muziek maar dat is ook verfrissend.”

De winnaar van de 2 vrijkaarten in Maastricht is Dhr/Mw. Wertz
De winnaar van de 2 vrijkaarten in Eindhoven is Dhr/Mw. van Rooijen