Simone Lamsma

Romantische reis naar Amerika

Dirigent Olari Elts | Viool Simone Lamsma
10 okt
-
13 okt
 • do 10 okt
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
 • vr 11 okt
  20:00
  Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
 • za 12 okt
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • zo 13 okt
  14:15
  Theater aan de Parade, Den Bosch
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Olari Elts
Viool Simone Lamsma

Copland Appalachian Spring
Barber Vioolconcert
Glanert Allegro furibondo NEDERLANDSE PREMIÈRE
Brahms Symfonie nr 3

Pure romantiek

‘Magisch! Alsof je het publiek meeneemt naar een andere plek, waar je samen de muziek beleeft’, zei Simone Lamsma in een interview. De Friese stervioliste schitterde onlangs op uitnodiging van Maestro Jaap van Zweden als soliste bij de New York Philharmonic. Haar optredens bij grote orkesten en op belangrijke podia worden door de internationale pers bejubeld. Vanavond neemt zij u mee naar Amerika met een van haar favoriete werken, het bij het grote publiek nog niet zo heel bekende Vioolconcert van Samuel Barber – inderdaad, die van het aangrijpende Adagio for Strings! Na de pauze Brahms’ gloedvolle, romantische Derde Symfonie. Het weemoedige derde deel daaruit inspireerde meerdere popartiesten en is te horen in tal van speelfilms. Vanavond als bijzonder extraatje: een nieuw werk van de Duitse componist Detlev Glanert, dat hij speciaal componeerde als appetizer voor Brahms.

Bij het concert Met Simone Lamsma naar Amerika kun je bij Brahms Symfonie nr. 3 gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Heerlen, Eindhoven, 's-Hertogenbosch. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info