wo 1 nov - do 2 nov

i-Classics Music & Technology

Dirigente Kristiina Poska | Concept en techniek installatie CREW
1 nov
-
2 nov

Een ultieme zintuiglijke beleving... Technologiegezelschap CREW, geluidskunstenaar Christoph De Boeck en philharmonie zuidnederland bezorgen je een lichamelijke beleving van de 4e symfonie van Beethoven. Laat je hele lichaam meetrillen door geluid.

dirigente Kristiina Polska
concept en techniek realisatie CREW

Beethoven Symfonie nr 4

In de celstructuur van de menselijke botten bevinden zich gebieden met verdichting en verdunning die ideaal zijn voor geluidstransport. Kan je dat fysiek ervaren? Ontdek het bij i-Classics waarbij de i staat voor innovatie, inspiratie, interactie, interdisciplinair en I – speciaal voor jou dus. Verbreed je horizon en ervaar klassiek als nooit tevoren. Een avond uit vol inspiratie met spannende cross-overs. Een unieke symfonische beleving door philharmonie zuidnederland. Tijdens deze editie staat een spannende cross-over tussen Music & Technology centraal. Naborrelen definitely needed ;-)

Muziek absorberen
Klassiek, zoals je klassiek nog nooit hebt ervaren. Zoals je muziek zelfs nog nooit hebt ervaren! Technologiegezelschap CREW, geluidskunstenaar Christoph De Boeck en philharmonie zuidnederland betrekken al je zintuigen bij de beleving van Beethovens Vierde Symfonie. Eerst lig je naast het orkest, vervolgens hoor je de muziek tegelijkertijd live én via een koptelefoon. Geluidskunstenaar Christoph De Boeck ontdubbelt de 4e symfonie live in een akoestische en electronische laag. Deze live-bewerking van Beethoven creëert een vrij luisterperspectief en ontvouwt de muziek als een verzameling klanken, instrumentale texturen en ritmische tekeningen.

Stap Beethoven fysiek binnen
Het labo van CREW in samenwerking met kunstenaar Chantalla Pleiter dompelt de toeschouwer verder onder met een subtiel ritueel. De installaties zetten in op het directe fysieke contact met trillingsbronnen. Ze verlenen een verhoogd bewustzijn van het lichaam en ondersteunen de ruimtelijke ervaring bij de muziekperceptie. De techniek is niet nieuw: het principe van ‘bone induction’ is bedacht door Beethoven, die zijn eigen doofheid overwon door tijdens het spelen op een metalen bitje te bijten. Een totaalervaring.

Samenwerking: philharmonie zuidnederland/CREW/Christoph De Boeck/Chantalla Pleiter.
Met de steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Technologie is overal. Zelfs in een symfonieorkest. Samen met technologiegezelschap CREW en geluidskunstenaar Christoph De Boeck bewijst philharmonie zuidnederland op innovatieve wijze wat voor mogelijkheden dat biedt om de ruimtelijke ervaring bij de 4de symfonie van Beethoven te ontregelen, verrijken en veranderen. Een nieuwe productie van het orkest onder leiding van de energieke dirigente Kristiina Poska. Beleef Beethoven anders dan ooit tevoren!

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info