Danielpour | Bruckner

Haenchen brengt Bruckners Zevende

Dirigent Hartmut Haenchen | Mezzosopraan Marina Prudenskaja | Bariton Thomas Oliemans
25 okt
-
27 okt
  • vr 25 okt
    20:00
    Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  • za 26 okt
    20:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • zo 27 okt
    15:00
    TivoliVredenburg, Utrecht
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Hartmut Haenchen
Mezzosopraan Marina Prudenskaja
Bariton Thomas Oliemans

Danielpour Elegies
Bruckner Symfonie nr 7

Wereldprimeur: dit concert op zaterdag 26 oktober in Muziekgebouw Eindhoven is wereldwijd het eerste concert dat live via de app van Stingray Classica wordt uitgezonden. Het concert is te bekijken via pc, tablet of smartphone. Kijk hier voor een gratis proefperiode. 

Muziek die niemand onberoerd laat

Bruckner zat goed in zijn vel toen hij de grootse Zevende Symfonie schreef. Dat is aan alles te horen. Van de hartveroverende opening tot het intense Adagio. Nog altijd is de Zevende één van Bruckners populairste composities. Een buitenkans dus om de visie van gastdirigent Hartmut Haenchen op dit succeswerk te kunnen beluisteren. Hij werd door het toonaangevende Duitse muziektijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot ‘dirigent van het jaar’. Daarvoor duikt philharmonie zuidnederland in de bespiegelende klankwereld van de Amerikaanse componist Richard Danielpour. In zijn meeslepende liedcyclus Elegies (1997) slaan oorlogsbrieven van een gesneuvelde vader aan zijn nog ongeboren dochter bruggen in de tijd. Topzangsolisten de Nederlandse bariton Thomas Oliemans en de Russische mezzosopraan Marina Prudenskaja mogen stralen.

Bij het concert Haenchen brengt Bruckners Zevende kun je bij Bruckner Symfonie nr. 7 gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Eindhoven, Utrecht. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info