Martinu | Elgar | Smetana

• zo 10 nov
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Stefan Blunier
Cello Nicolas Altataedt

Martinu Memorial to Lidice
Elgar Celloconcert
Smetana Uit Má Vlast ‘Mijn vaderland’: Het hoge kasteel, De Moldau en Blanik

Muziek die rechtstreeks naar het hart stroomt

Een zucht van herkenning gaat door de zaal zodra het orkest De Moldau inzet. Opborrelende bronnetjes, klaterende stroompjes, een aanzwellende rivier. Smetana verklankte op meesterlijke wijze de natuur van zijn vaderland. Zijn beroemde Má Vlast (met daarin die beroemde Moldau!) besluit dit concert. Als opening Martinu’s Memorial to Lidice. Een emotioneel klankmonument voor de slachtoffers van de massamoord op een Tsjechisch dorp in juni 1942. Tussen Martinu’s verdriet en Smetana’s vaderlandsliefde soleert topcellist Nicolas Altstaedt in het troostrijke Celloconcert van Elgar. Altstaedt is voormalig artist in residence van Muziekgebouw Eindhoven en winnaar van de prestigieuze Musikpreis der Stadt Duisburg 2018. ‘Ooit droomde ik ervan acteur te worden. Nu kruip ik in de huid van componisten en hun muzikale taal’, zei hij in een interview.

Bekijk hier alvast het programmavel voor dit concert.

Bij het concert Smetana's Moldau kun je bij Smetana Ma Vlast gebruik maken van Wolfgang in Tilburg, Heerlen, Breda, Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Stefan Blunier geeft zo veel energie en inspiratie

Corinna Baldus (viool) over Smetana’s Moldau onder leiding van Stefan Blunier