do 28 nov - zo 1 dec
Bach | Gorecki | Bach | Boccherini | Haydn

Bach met Brunello I

Dirigent en cello Mario Brunello | Klavecimbel Mahan Esfahani | Fluit Antonio Cabedo Cervera | Viool Roeland Gehlen
28 nov
-
1 dec

Dirigent Mario Brunello
Klavecimbel
Mahan Esfahani
met medewerking van Antonio Cabedo Cervera - fluit en Roeland Gehlen - viool

Bach Brandenburgse Concert nr 3
Gorecki Klavecimbelconcert
Bach Brandenburgse Concert nr 5
Boccherini Celloconcert nr 5
Haydn Symfonie nr 44 ‘Trauersymfonie

De kracht van klassiek
Een symfonieorkest speelt klassieke muziek. Maar binnen de rijkdom aan stijlen die we ‘klassiek’ noemen, is er één tijdperk in de muziekgeschiedenis dat ‘de klassieke periode’ heet. In die periode staat de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven centraal. Speciaal daarvoor hebben we de Haydn-Chair bedacht. Wie daarop ‘zit’, mag een tijdlang schatgraven in dat tijdperk en zich samen met het orkest verdiepen in de verfijning van het klassieke repertoire. En daarbij pikken we ook pareltjes uit andere tijden mee, door de klassieken geïnspireerd, of staand aan de wieg daarvan – zoals bijvoorbeeld de muziek van Johann Sebastian Bach.

Bach als ijkpunt
Dit seizoen is nogmaals de eer aan Mario Brunello. Zijn concerten staan in het teken van Bachs magnifieke Brandenburgse Concerten. Wat Rembrandt betekent voor de schilderkunst, dat is Bach voor de muziek. Een ijkpunt. De peetvader van alle grote componisten na hem. De Italiaanse cellist en dirigent zoekt altijd het avontuur. Hij geeft concerten op verlaten bergtoppen en in stille woestijnen, speelt net zo lief met klassieke topmusici als met jazzmuzikanten of singer-songwriters. Zijn versie van klassiek komt recht uit het hart. Bij elk van zijn concerten introduceert Brunello een van zijn muzikale vrienden én schitteren musici van philharmonie zuidnederland als solist in de Brandenburgse Concerten.

Laat u overrompelen
De eerste solist is de Iranees-Amerikaanse klavecinist Mahan Esfahani. ‘Een optreden van Esfahani is iets om te koesteren’, schreef The Times over deze bijzondere musicus. Een bruisend concert rond Bach, met het flitsende Celloconcert van Boccherini, én, als extra pareltje, een nieuw werk voor een oud instrument: het Klavecimbelconcert van Gorecki. Voor Brunello kom je naar de concertzaal. Laat u overrompelen door de kracht van klassiek.

Bekijk hier het programmavel voor dit concert. 

‘Mario Brunello is een heuse tovenaar! Wat een charisma!

Arno van Houtert (klarinet)

waardering

U heeft het concert in Eindhoven gemiddeld gewaardeerd met een 9,1 (69 reacties).

 Enkele reacties die wij uit Eindhoven mochten ontvangen:
“Ik vond het zo mooi, ik werd er helemaal vrolijk van!”
“Altijd goed om een compositie te horen die je zelf niet gekozen zou hebben. Het klonk live veel beter dan op YouTube.”
“Apart en erg indrukwekkend. De solist ging als een wild dier tekeer op zo'n teer instrument.”
“Brunello is een kunstenaar, hij speelt grandioos en hij heeft er heel veel plezier in.”
“De combinatie van oude en moderne muziek was heel goed.”

De winnaar van de 2 vrijkaarten in Eindhoven is dhr./mw. Kasdiran.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info