do 12 dec - za 21 dec
Mendelssohn | Tsjaikovski

Tsjaikovski’s Notenkraker

Dirigent Dmitri Liss | Viool Augustin Hadelich
12 dec
-
21 dec

Dirigent Dmitri Liss
Viool
Augustin Hadelich

Mendelssohn Vioolconcert
Tsjaikovski Uit De Notenkraker: Suite

Een kerstconcert om van te snoepen

Wat is kerst zonder Tsjaikovski’s kerstsprookje De Notenkraker? Speciaal voor de donkere dagen selecteerde chef-dirigent Dmitri Liss de mooiste delen uit deze hartverwarmende balletmuziek. Laat je meevoeren door het verhaal, reis op fonkelende orkestklanken naar magisch Snoepgoedland. Heeft u dit werk al honderd keer gehoord, of wordt het misschien de eerste keer? Deze muziek blijft altijd een feest! En wat past daar beter bij dan het stralende Vioolconcert van Mendelssohn? Violist Augustin Hadelich maakte er in 2015 een prachtige cd-opname van. Hadelichs ster rijst momenteel tot ongekende hoogte en vanavond staat hij met zijn Stradivarius viool uit 1723 voor ons orkest. ‘Verbluffende techniek, grote subtiliteit en diepe gevoelens’ schreef de Seattle Times over Hadelichs spel.

Bij het concert Tsjaikovski's Notenkraker kun je bij de Notenkraker suite gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Heerlen. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
 

Verbluffende techniek, grote subtiliteit en diepe gevoelens.

Seattle Times over Augustin Hadelich
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info