do 12 dec - za 21 dec
Mendelssohn | Tsjaikovski

Tsjaikovski’s Notenkraker

Dirigent Jonathon Heyward | Viool Augustin Hadelich
12 dec
-
21 dec

Dirigent Jonathon Heyward
Viool
Augustin Hadelich

Mendelssohn Vioolconcert
Tsjaikovski Selectie uit De Notenkraker

Een kerstconcert om van te snoepen

Wat is kerst zonder Tsjaikovski’s kerstsprookje De Notenkraker? Speciaal voor de donkere dagen selecteerde chef-dirigent Dmitri Liss de mooiste delen uit deze hartverwarmende balletmuziek. Laat je meevoeren door het verhaal, reis op fonkelende orkestklanken naar magisch Snoepgoedland. Heeft u dit werk al honderd keer gehoord, of wordt het misschien de eerste keer? Deze muziek blijft altijd een feest! En wat past daar beter bij dan het stralende Vioolconcert van Mendelssohn? Violist Augustin Hadelich maakte er in 2015 een prachtige cd-opname van. Hadelichs ster rijst momenteel tot ongekende hoogte en vanavond staat hij met zijn Stradivarius viool uit 1723 voor ons orkest. ‘Verbluffende techniek, grote subtiliteit en diepe gevoelens’ schreef de Seattle Times over Hadelichs spel.

Bekijk hier het programmavel voor dit concert. 
Bekijk hier het programmavel over de dirigent voor dit concert. 

Bij het concert Tsjaikovski's Notenkraker kun je bij de Notenkraker suite gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Heerlen. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
 

Verbluffende techniek, grote subtiliteit en diepe gevoelens.

Seattle Times over Augustin Hadelich

waardering

U heeft het concert in Eindhoven gewaardeerd met een 9,7 (172 reacties).

Enkele reacties die wij uit Eindhoven mochten ontvangen:
"Een virtuoze solist begeleid door een zeer warm en n enthousiast spelend orkest. Genieten !
“Een prachtig concert, qua sfeer, voor deze tijd van het jaar. Serieus, lichtvoetig en speels”
“Geweldig. We gingen helemaal door het dak. Niet normaal, dat er zoveel bekende mooie nummers in één ballet zijn geschreven”
“De Philharmonie heeft zich kranig geweerd in de soms lastige ritmische en tempos van dit stuk. Het orkest speelt 'vanuit hun ziel', dat kun je horen. Je wordt door het orkest meegenomen in het gevoel dat zij willen neerleggen. Een orkest met een prachtige instrumentale balans.
“Ik miste alleen de kalkoen.”


 De winnaar van de 2 vrijkaarten in Eindhoven is: T. van de Weijer

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info