zo 19 jan 14:15
Stravinsky

Stravinsky’s Le sacre du printemps

Dirigent Dmitri Liss | Viool Sergej Krylov
19 jan
14:15
  • 19 jan
    14:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Dmitri Liss
Viool
Sergej Krylov

Stravinsky
Vuurvogel Suite (versie 1919)
Stravinsky Vioolconcert
Stravinsky Le sacre du printemps

Het grootste schandaal uit de muziekgeschiedenis

‘Koppen dicht!’, schreeuwde de Parijse beau monde elkaar toe op 29 mei 1913. Het Théátre des Champs Elysées leek als door een aardbeving getroffen en de gendarmerie moest er zelfs aan te pas komen. Reden van dit handgemeen: de spectaculaire première van Stravinsky’s ballet Le sacre du printemps. Ondanks deze rel waren vriend en vijand het er al snel over eens: Le sacre is een baanbrekend meesterwerk. Bijzonder is trouwens dat dit orkestwerk ook nog een publiekslieveling is. Daarin schuilt misschien wel de echte kracht van een meesterwerk. Onze Russische chef-dirigent Dmitri Liss haalt ongetwijfeld het onderste uit de kan voor een bij voorbaat gedenkwaardige interpretatie van het heidense lenteritueel. Van te voren stijgt de Vuurvogel alvast naar ongekende hoogten en breekt sterviolist Sergej Krylov een lans voor Stravinsky’s montere Vioolconcert vol klassieke grandeur. ‘Krylovs visie is warm en vol Russische emoties’, zei Dmitri Liss. Een driegangenmenu om je vingers bij af te likken.

Bij het concert Stravinsky's Le sacre du printemps kun je bij Sravinsky Vuurvogel Suite en Le sacre du printemps gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven.Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Bekijk hier het programmavel voor dit concert. 

Enkele reacties die wij uit Eindhoven mochten ontvangen:
“Uitstekende repertoire keuze en een fabuleus spelend orkest”
“Genoten van deze grootse inzet!!”
“Ik vond de keuze van deze totale Stravinsky heel fijn. Een geweldig totaal programma. Ik heb heel erg genoten op mijn fijne plaats van rij 12 in het midden, met schoonzoon. Een totaal overzicht op het grote volle orkest heb je daar. En zo'n flinke uitvoering geeft totaal genieten en ontspanning.”


Winnaar van de 2 vrijkaarten in Eindhoven is Mw. Y. Schuddemat.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info