vr 31 jan - zo 2 feb
Wagner | Ravel | Franck

Hannes Minnaar speelt Ravel

Dirigent Kristiina Poska | Piano Hannes Minnaar
31 jan
-
2 feb

Dirigent Kristiina Poska
Piano Hannes Minnaar

Wagner Uit Die Meistersinger von Nürnberg: Prelude
Ravel Concert voor piano en orkest in G
Franck Symfonie in d

Hét jazzy pianoconcert uit de Roaring Twenties

Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Hierover verscheen onlangs de met lovende recensies ontvangen film De Dirigent. De jonge Estse dirigente Kristiina Poska heeft inmiddels wel de wereldtop bereikt. In 2010 beleefde ze haar grote doorbraak bij de Berlijnse opera. ‘Weinigen hebben zo’n rijk klankpalet als zij’, schreef een opgetogen Duitse recensent. Dit maakt haar de perfecte persoon voor de zwerftocht van Wagners diepe kleurenrijkdom naar de fonkelende tinten van de Franse meestercomponisten Ravel en Cesar Franck. En ‘onze eigen’ toppianist Hannes Minnaar is terug! Al in 2010 schaarde hij zich aan de top als derde prijswinnaar van het concours der concoursen, de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel, en in 2015 ontving hij bovendien nog eens de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Vanavond brengt hij Ravels jazzy Pianoconcert in G met een ontroerende diepgang. ‘Allemachtig wat mooi’ – schreef het Parool al over Minnaars spel.

Bij het concert Hannes Minnaar speelt Ravel kun je bij Ravel Concert voor piano en orkest in G en Symfonie in d gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven, Breda, 's-Hertogenbosch. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Bekijk hier het programmavel voor dit concert. 

Het concert in Eindhoven werd gewaardeerd met een 8,8 (112 reacties).

Enkele reacties die we uit Eindhoven ontvingen:
“Genoten van een bevlogen uitvoering van emotionele muziek”
“Heel erg genoten van een avond met heel mooie muziek. Ben geen kenner, maar weet wel of ik iets mooi vind en ervan geniet”
“Wat me vooraf een wonderlijke combinatie leek, pakte heel goed bij elkaar passend uit, het orkest wist te overtuigen”.

De winnaar van de vrijkaaten in Eindhoven is Dhr/Mw. Rijnen.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info