za 21 mrt - zo 22 mrt
Moussa | Prokofjev | Rachmaninov

Prokofjevs Derde Pianoconcert

Dirigent Dmitri Liss | Piano Vadym Kholodenko
21 mrt
-
22 mrt

Dirigent Dmitri Liss
Piano
Vadym Kholodenko

Moussa
Crimson NEDERLANDSE PREMIÈRE
Prokofjev Pianoconcert nr 3
Rachmaninov Symfonie nr 3
 

Dynamisch en geliefd

Virtuoze magiërs krijgen ieder seizoen ruim baan. Maak kennis met de Oekraïense pianist Vadym Kholodenko: een vurig talent dat de internationale pers op handen draagt. Na het winnen van de prestigieuze Diapasond d’Or van het jaar 2018, is zijn ster alleen maar rijzende. Samen met het orkest werpt Kholodenko zich op het dynamische en geliefde Derde Pianoconcert van Prokofjev, hetzelfde waarmee hij een gouden medaille in de wacht sleepte op het Internationale Van Cliburn Pianoconcours. Een ontmoeting met de jonge Canadese componist Samy Moussa staat allereerst op de rol. Als slotakkoord gaan chef-dirigent Dmitri Liss en het orkest kopje onder in de emotionele achtbaan van Rachmaninovs opwindende Derde Symfonie.

Bij het concert Prokofjevs Derde Pianoconcert kun je bij Rachmaninov Symfonie nr. 3 gebruik maken van Wolfgang in Heerlen en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info