do 2 apr - za 4 apr
Bach

Bachs Johannes-Passion

Dirigent Peter Dijkstra | Evangelist Fabio Trümpy | Christus Stefan Adam | Sopraan Ilse Eerens | Countertenor Minho Jeong | Tenor James Oxley | Bas Manuel Walser | Koor Vocaal Ensemble MUSA
2 apr
-
4 apr

Dirigent Peter Dijkstra
Evangelist Fabio Trümpy
Christus Stefan Adam
Sopraan Ilse Eerens
Countertenor Minho Jeong
Tenor James Oxley
Bas Manuel Walser
Koor Vocaal Ensemble MUSA

Bach Johannes-Passion
 

Lees hier over de Passies: De kracht van Bach: Johannes- én Matthäus-Passion

Raak in vervoering van die andere Passie van Bach


Bachs Johannes-Passion mag minder bekend zijn dan zijn grote broer de Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Ook met de Johannes zette Bach het lijdensverhaal van Jezus op muziek, met een orkest, een koor, en zangsolisten die de personages vertolken. Maar zijn Johannes is kleiner van opzet, persoonlijk, dramatisch en emotioneel. Met een koninklijke Jezus die meer in control en minder lijdzaam is. Beleef het lijdensverhaal van Jezus door de ogen van die andere evangelist, raak in vervoering door de geniale muziek van Bach. Vanavond onder leiding van de Nederlandse, internationaal geroemde koordirigent Peter Dijkstra met een gedroomde solistencast. En natuurlijk uw eigen, vertrouwde philharmonie zuidnederland.

Bij het concert Bachs Johannes-Passion kun je bij Bach Johannes Passion gebruik maken van Wolfgang in 's-Hertogenbosch, Breda en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
 

Een ongelofelijk goed stuk! Ik wil u adviseren dit seizoen naar beide passies te komen

Adelina Hasani (concertmeester), over de Johannes-Passion

Inleiding in Theater aan de Parade

In het kader van een jaar vol concerten van Bach, is er voorafgaand aan de Johannes-Passion in Theater aan de Parade een inleiding georganiseerd. Van 18.00 tot 18.30 uur vindt in de Kostuumkamer van Theater aan de Parade een inleiding plaats, geleid door Bachfanaat Toine Sporken. Hij licht toe hoe het kan dat een compositie als Bachs Johannes-Passion ‘lijdt’ onder het succes van zijn andere Passie, de Matthäus. Zo kent Bachs Matthäus-Passion in Nederland een ongekende populariteit en wordt die veel vaker opgevoerd, waarmee we de Johannes-Passion ernstig tekort doen. Deze kent namelijk wat meer drama en is op momenten feller of juist ingetogener dan de Matthäus-Passion. Minder groots maar net zo groot deze Johannes van Bach Almighty.

Voor deze inleiding geldt een vrije toegang en is aanmelden niet nodig. Op vertoon van uw concertkaart kunt u zich voor 18.00 uur melden bij de Kostuumkamer van het theater. Vol is vol. 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info