wo 8 apr - za 11 apr
Bach

Bachs Matthäus-Passion

Dirigent Stephan MacLeod | Evangelist Benjamin Hulett | Christus Huub Claessens | Sopraan Hannah Morrison | Alt Rosanne van Sandwijk | Tenor Linard Vrielink | Bas Matthieu Walendzik | Koor Studium Chorale | Kinderkoor Schola Cantorum Puerorum
8 apr
-
11 apr

Dirigent Stephan MacLeod
Evangelist Benjamin Hulett
Christus Huub Claessens
Sopraan Hannah Morrison
Alt Rosanne van Sandwijk
Tenor Linard Vrielink
Bas Matthieu Walendzik
Koor Studium Chorale
Kinderkoor Schola Cantorum Puerorum

Bach
Matthäus-Passion
 

Lees hier over de Passies: De kracht van Bach: Johannes- én Matthäus-Passion

Het beroemdste werk aller tijden

Het lijdensverhaal van Jezus is aangrijpend verklankt door de componist der componisten Johann Sebastian Bach. Het is de onbetwiste nummer één op de Hart & Ziel Lijst van Radio 4. Bachs Matthäus-Passion trekt elk jaar rond Pasen volle zalen en kerken. Een prachtige Nederlandse traditie.

Ditmaal onder leiding van dirigent Stephan MacLeod. NRC-Handelsblad roemde al zijn ‘rijpheid van ideeën’ en ‘dynamische subtiliteiten’ in een eerdere uitvoering van de Matthäus met de Nederlandse Bachvereniging. Leef mee met het lijden van Jezus in dit verhaal van verraad, vergeving, liefde en dood. Word opgetild en getroost door Bachs geniale, aangrijpende meesterwerk.

Bij het concert Bachs Matthäus-passion kun je bij Bach Matthäus-passion gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Heerlen, Venlo, eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


 

Inleiding in De Maaspoort Theater & Events

In het kader van een jaar vol concerten van Bach, is er voorafgaand aan de Matthäus-Passion in De Maaspoort Theater & Events een inleiding georganiseerd. Van 18.00 tot 18.30 uur vindt in de Piet Kingma Zaal van het theater een inleiding plaats, geleid door Bachfanaat Toine Sporken. Hij licht de lange en rijke Matthäus-traditie in Nederland toe. Jaarlijks maakt een soort van collectieve Matthäus-jeuk zich meester van de muziekliefhebbers. Voor veel mensen kan Pasen pas beginnen na eerst de Matthäus-Passion in zich opgenomen te hebben. Dit meesterwerk is grootser van opzet, uitgebreider van stof en wat milder van toon, vergeleken met de Johannes-Passion van enkele jaren eerder van Bach Almighty.

Voor deze inleiding geldt geen vrije toegang. Uw gratis toegangskaart voor deze inleiding kunt u, samen met uw toegangskaart voor het concert, reserveren via de website van het theater. Vol is vol. 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info