vr 8 mei - vr 15 mei
De Falla | Rodrigo | Dvorák

Dvoráks Nieuwe Wereld

Dirigent Dmitri Liss | Gitaar Juan Manuel Cañizares
8 mei
-
15 mei

Dirigent Dmitri Liss
Gitaar Juan Manuel Cañizares

De Falla Uit El sombrero de tres picos: suite nr 1
Rodrigo Concierto de Aranjuez
Dvorák Symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’

Dé all-time favorite van de klassieke muziek

Met Dvoráks Negende Symfonie kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Iedereen kent wel een paar ‘hits’ uit deze all-time favorite. Het is ook niet voor niets dat Neil Armstrong een opname hiervan meenam tijdens de missie van Apollo 11 naar de maan. Dvorák schreef zijn meesterwerk aan het eind van de negentiende eeuw in Amerika. Hij liet zich daarbij inspireren door de vergezichten van de ‘nieuwe wereld’. Met de melancholieke echo’s van de spiritual Swing Low, Sweet Chariot en de onstuimige ritmes van een indianendans proef je de Amerikaanse couleur locale. Maar Dvorák was ook vervuld van heimwee naar zijn vaderland Tsjechië en combineerde levenslust met onweerstaanbare Boheemse nostalgie. Dat belooft met chef-dirigent Dmitri Liss een tintelend feestje te worden. In het hart van dit concert het geliefde gitaarconcert van Rodrigo, Concierto de Aranjuez. Precies, met dat bekende Adagio!

Bij het concert Dvoráks Nieuwe wereld kun je bij Dvoráks Symfonie nr 9 'Uit de nieuwe wereldgebruik' maken van Wolfgang in Maastricht, eindhoven, 's-Hertogenbosch, venlo en Breda. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.Ik verheug me op het expressieve gitaarspel van Juan Manuel Cañizares.

Stefan Rosu, intendant
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info