vr 1 nov 20:00
Stravinsky | Westerhus | Passenier

November Music

Dirigent Karel Deseure | Elektrische gitaar en zang Stian Westerhus | Zang Ruben Hein
1 nov
20:00
  • 1 nov
    20:00
    Verkadefabriek, Den Bosch
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Karel Deseure
Elektrische gitaar en zang Stian Westerhus
Zang Ruben Hein

Stravinsky Symfonieën voor blazers
Westerhus Twin Twinkler voor elektrische gitaar, blazers en zang
Passenier Division (wereldpremière)

Bevreemdend, verrassend, vermengend

De philharmonie zuidnederland en November Music hebben een stevige band opgebouwd. Als vaste festivalgast brengt het orkest elke editie een grensoverschrijdend, gewaagd concertprogramma. Dit jaar aan de blazers van het orkest de eer om het hedendaagse muziekfestival te openen. Een spannend programma met het in opdracht van philharmonie zuidnederland gecomponeerde Twin Twinkler van Stian Westerhus: een excentrieke combinatie van elektrische gitaar, blazers en zang. ‘Bevreemdend, verrassend, stijlen vermengend’ schreef het Eindhovens Dagblad hierover. Daarnaast klinkt een gloednieuw werk van Jesse Passenier met een speciale rol voor zanger en Wie is de mol?winnaar Ruben Hein. Met Division componeerde Passenier in opdracht van November Music een ode aan de 75-jarige bevrijding van ’s-Hertogenbosch eind oktober 1944.

Klik hier om het interview met Jesse Passenier te lezen, gepubliceerd in het magazine deKlank van philharmonie zuidnederland.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info