za 21 dec - zo 22 dec

Limburgse Kerst: Ze hadden hun schaapjes geteld 6+

In samenwerking met Het Laagland
21 dec
-
22 dec

Een hartverwarmende kerst voor het hele gezin

Maar weinig mensen kennen het verhaal achter het lied De herdertjes lagen bij nachten. Het verhaal van Gili die, net als haar grote broers, herder wil zijn. Per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudde. Krijgen haar broers dan toch gelijk dat meisjes te zwak zijn om schapen te leiden? In het pikkedonker gaat Gili op zoek. Zonder te verdwalen…toch? Nou is het punt met verdwalen dat je het pas doorhebt als het al is gebeurd. En dat een wolf in schaapskleren sneller zijn weg naar jou vindt dan je denkt. Beleef dit door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf geschreven én vertelde familieverhaal, met gloednieuwe muziek van Mark Pütz, gespeeld door een groot orkest. Inclusief sing-a-long met bekende kerstliedjes (Jingle Bells, Oh Denneboom e.a.) na de pauze. Voor iedereen van 6 tot 106 jaar!

Dirigent Sander Teepen
Componist Mark Putz
Tekst en verteller Benny Lindelauf
Koor Limburgse Koorschool Cantarella
Koordirigent Chris Kuijpers
Regie Inez Derksen
In samenwerking met Het Laagland

Voorprogramma (alleen in Maastricht)
Op zondag 22 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek waar je kunt genieten van een overdenking door Margo de Kock (directeur van het Ronald McDonaldhuis Maastricht) en pastoor Vries. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waarbij we begeleid worden door een ensemble van de Maastrichtse Verkennersband. In het theater word je warm en muzikaal onthaald en hier begint om 14.30 uur het hoofdprogramma.

M. Putz Ze hadden hun schaapjes geteld (wereldpremière)

Meezingconcert na de pauze
arrangementen Roger Niese / Kerstliederen:
- De herdertjes lagen bij nachte
- Kling Klokje Klingelingeling
- Oh Denneboom
- Stille Nacht
- Jingle Bells


Met dank aan:

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info