za 4 jan - vr 10 jan
Fiumara | Sjostakovitsj | Glass | Gershwin | Rodgers & Hammerstein | Bernstein

Nieuwjaarsconcerten 2020

Dirigent en piano Wayne Marshall | Saxofoon Raschèr Saxophone Quartet
4 jan
-
10 jan

Dirigent en piano Wayne Marshall
Saxofoon Raschèr Saxophone Quartet

Fiumara Here Comes Everybody
Sjostakovitsj Tahiti Trot
Glass Concert voor saxofoonkwartet en orkest
Gershwin Rhapsody in Blue voor piano en orkest
Rodgers & Hammerstein Carousel Selection
Bernstein Uit Wonderful Town: Ouverture

Een zinderende, muzikale start

2020 is nog maar net begonnen. Het vuurwerk knalt nog na in je oren en goede voornemens staan nog overeind. Geef daarom het nieuwe jaar een zinderende, muzikale start met het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van philharmonie zuidnederland. Met de Britse sterpianist én dirigent Wayne Marshall (prijswinnaar prestigieuze ECHO-award voor zijn Gershwin-cd) swingen we 2020 binnen met jazzy hoogtepunten uit de Amerikaanse muziek. Van Gershwins Rhapsody in Blue tot Bernsteins Wonderfull Town. Mét het Raschèr Saxophone Quartet dat sinds de jaarwisseling 51 jaar bestaat! En als kers op de taart klinkt ook nog een heerlijke selectie uit het werk van het onovertroffen Broadway-duo Rodgers & Hammerstein.

Het Raschèr Saxophone Quartet bestaat uit:
Christine Rall, sopraan
Elliot Riley, alt
Andreas van Zoelen, tenor
Oscar Trompenaars, bariton

Belangrijke wijziging voor het Nieuwjaarsconcert in Eindhoven

De gemeente Eindhoven bestaat in 2020 precies 100 jaar. Als aftrap van dat jubileumjaar vindt het nieuwjaarsevenement van de gemeente plaats op 6 januari in Domus Dela/Mariënhage. Daarmee komt het traditionele nieuwjaarsevenement van de gemeente met ons orkest in Muziekgebouw Eindhoven te vervallen.

Door philharmonie zuidnederland wordt daarom op zaterdag 4 januari om 20.15 uur een groots en spectaculair Nieuwjaarsconcert gegeven zoals ze dat ook in andere steden doet. Dit Nieuwjaarsconcert vormt de ideale muzikale start van het nieuwe jaar voor iedereen in Eindhoven. Kaarten voor dit Nieuwjaarsconcert in Muziekgebouw Eindhoven zijn vanaf nu online en via het ticketbureau van Muziekgebouw Eindhoven te koop. 

De philharmonie zuidnederland kiest zelden voor een doorsnee Nieuwjaarsconcert

Brabants Dagblad
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info