Martinu

Reflections on Gilgamesh

Dirigent Louis Buskens | Koor Brabant Koor
23 jan
-
24 jan
 • do 23 jan
  20:30
  Concertzaal , Tilburg
 • vr 24 jan
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Louis Buskens
Koor Brabant Koor

Martinu The Epic of Gilgamesh

Het oude Mesopotamië tot leven gebracht

Onsterfelijke helden, gevechten op leven en dood, intense vriendschap, glorieuze avonturen. Het duizenden jaren oude Gilgamesh-epos staat er vol van. Het heldendicht over koning Gilgamesh uit Mesopotamië wordt gezien als een van de alleroudste literaire kunstwerken. De Tsjechische componist Bohuslav Martinu wekte dit ooit van oude kleitabletten ontcijferde epos tot leven in een groots oratorium. Het indrukwekkende, maar zelden gespeelde werk, wordt uitgevoerd door het Brabant Koor, zangsolisten, philharmonie zuidnederland en geselecteerde muziekstudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts. Een overweldigende concertervaring.

Aan The Epic of Gilgamesh gaat een korte nieuwe compositie vooraf waarmee compositiestudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts reflecteren op het werk.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info