Amateurs en professionals ontmoeten elkaar

HAFA concerten 2019

Dirigent Sander Teepen | Dwarsfluit Lotte van Straaten | Soprraansaxofoon Tom Linssen
22 jun
30 jun
  • za 22 jun
    Hanenhof , Geleen
  • zo 23 jun
  • za 29 jun
  • zo 30 jun
    TheaterHotel De Oranjerie, Roermond
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

philharmonie zuidnederland
Dirigent Sander Teepen
Dwarsfluit Lotte van Straalen

Op zondag 23 juni met Fanfare Eensgezindheid Maasbracht en op zondag 30 juni met Harmonie Concordia Melick:

E. N. v. Reznicek
- Donna Diana: ouverture
C. Chaminade - Concertino voor fluit en orkest in D gr.t. (solist Lotte van Straalen)
W. Walton - Spitfire: Prelude and Fugue (dirigent Jos Zegers / Martijn Pepels)
A. Dvorák - Symfonie nr.9: delen 2 en 4 (uit de nieuwe wereld)

Programma philharmonie zuidnederland
Sander Teepen
Sopraansaxofoon Tom Linssen

Op zaterdag 22 juni met Philharmonie Sittard en op zaterdag 29 juni met Fanfare Concordia Leveroy:

E. N. v. Reznicek
- Donna Diana: ouverture
H. Villa-Lobos - Fantasia para saxophone (solist Tom Linssen)
W. Walton - Spitfire: Prelude and Fugue (dirigent Ingeborg Stijnen / Jan Kitzen)
A. Dvorák - Symfonie nr.9 in e opus 95 (Uit de nieuwe wereld)

Tot in de haarvaten van de samenleving
De impact van een symfonieorkest op de regio is vele malen groter dan dat wat zich binnen de muren van de concertzaal afspeelt. Wij zijn namelijk hét symfonieorkest van en voor Zuid-Nederland en tot in de haarvaten aanwezig in de samenleving. Daarom zijn we bijzonder trots op alle HAFA concerten die wij in heel Zuid-Nederland spelen met lokale fanfares, harmonieën en orkesten. Daarbij geven we jeugdige supertalenten een geweldig podium om te soleren bij een professioneel symfonieorkest en de digirenten van de verenigingen een mogelijkheid om ons orkest te dirigeren. Omgekeerd kunnen de verenigingen kiezen voor een musicus uit ons orkest om bij hen te soleren. En dat alles binnen de dorps- of stadsgrenzen van de vereniging, want de concerten spelen zich meestal af in de lokale verenigingsgebouwen, sporthallen of kerken.

De HAFA concerten worden mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 22 juni 2019 - 20.00 uur Hanenhof Geleen
Philharmonie Sittard
Zij spelen onder andere het Concertino van Julius Fucik met als solist fagottist José Vicente Guerre Navarro van philharmonie zuidnederland.

Zondag 23 juni 2019 - 19.00 uur CC De Spil Maasbracht
Fanfare Eensgezindheid Maasbracht
Zij spelen onder andere Colors van Bert Appermont met als solist trombonist Lode Smeets van philharmonie zuidnederland.

L.M. Lindeman, arrangement Jan de Haan - Meester men zoekt u wijd en zijd
Rob Goorhuis - Mästare, alle söka dig
Bert Appermont - Colors
A. Reed - El Camino Real

Zaterdag 29 juni 2019 - 20.00 uur H. Barbarakerk Leveroy
Fanfare Concordia Leveroy
Zij spelen onder andere Ascension van Tom Davoren met als trompetsolist Ramon Wolkenfelt van philharmonie zuidnederland en euphoniumsolist Stefan Arits van Fanfare Concordia Leveroy

John Williams - Summon the Heroes
Jan van der Roost - Canterbury Choral
Tom Davoren - Ascension
L. Bernstein, arr. Naohiro Iwai - West Side Story

Zondag 30 juni 2019 - 15.00 uur TheaterHotel De Oranjerie Roermond
Harmonie Concordia Melick
Zij spelen onder andere Zimba-zamba van Goff Richards met als marimba-solist Frank Nelissen van philharmonie zuidnederland.