vr 6 sep 19:00 - 22:00
Festival

Casual Classics XL

met Dominic Seldis & Maria Milstein
6 sep
19:00 - 22:00
  • 6 sep
    19:00 - 22:00
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Kom luisteren en kijken naar de toppers uit de klassieke hitlijst! De perfecte festivalavond om met je biertje in de hand een klassiek concert uit te proberen.

Tijdens het festival Casual Classics XL brengen we samen met Muziekgebouw Eindhoven een avond vol bekende klassieke muziek. Je gaat luisteren en kijken naar een paar echte toppers uit de klassieke hitlijst! Gastheer van de avond is Hollands enige echte knuffel-Brit Dominic Seldis (bekend van het tv-pogramma Maestro, waarin BN-ers in een paar weken tijd tot een klassieke topdirigent worden klaargestoomd).

Wat ga je horen?
De philharmonie zuidnederland speelt onder leiding van dirigent Case Scaglione bekende klassieke muziek: we geven je een voorproefje hieronder via Spotify! Stervioliste Maria Milstein is de soliste en zal onder andere het romantische vioolconcert van Mendelssohn ten gehore brengen. Het Portugese Maat Saxophone Quartet komt swingend toeteren en voor een spoedcursus klassieke muziek is Bart de Graaf je man. In 25 minuten tijd tovert hij je om tot expert in dit veelzijdige genre en ga je gegarandeerd zeggen “Oh, is dat dáár van?”, dus een kenner ben je sowieso. Zien we jou bij Casual Classics XL? Klik hier voor het facebookevent.

Programma philharmonie zuidnederland 
G. Rossini - La gazza ladra (ouverture)
Wagner - Tannhäuser (ouverture)
Mendelssohn - Vioolconcert (1e deel)
Debussy - Jeux

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info