vr 30 okt 20:15
Debussy | Hämeenniemi | Ward | Elgar

Exotische trip met Elgar en Bombay

Dirigent Duncan Ward | Zang Bombay Jayashri
30 okt
20:15
  • vr 30 okt
    20:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Duncan Ward
Zang Bombay Jayashri

Debussy Prélude à l’après-midi d’un faune
Hämeenniemi Yaadum Uuree nederlandse première
Ward Fumes nederlandse première
Elgar Enigma Variaties 

Onbegrensde muzieksprookjes vol geheimen

Muziek roept de mooiste exotische vergezichten op. De wereldwijze Britse dirigent Duncan Ward verbindt met philharmonie zuidnederland culturen en slaat bruggen. Tussen Debussy’s feeërieke fantasieën tot de geheimzinnige Enigma Variaties die schepper Edward Elgar wereldberoemd maakten.

Ward koerst richting zijn geliefkoosde India, het land van onbegrensde muzieksprookjes en andere opvattingen van ritmiek en klank. In Wards eigen Fumes spreekt zijn inspiratie uit India. Daarnaast klinkt de spectaculaire Nederlandse première van Yaadum Uuree van de Fin Eero Hämeenniemi. Een roesopwekkende symfonische ode aan magisch India. Met een onvergetelijke gastrol voor de Indiase zangeres Bombay Jayashri die wereldberoemd werd met haar optreden voor de bekroonde film Life of Pi. 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info