do 5 nov 20:15
Moesorgski | Kabalevski | Offenbach | Schumann

Schumanns Kolkende Rheinische

Dirigent Lio Kuokman | Cello Jonathan Roozeman
5 nov
20:15
  • do 5 nov
    20:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Lio Kuokman
Cello Jonathan Roozeman

Moesorgski Uit Chovantsjina: Ouverture ‘Dawn on the Moskva River’ (ork. Rimski-Korsakov)
Kabalevski Concert voor cello en orkest nr 1
Offenbach Uit Die Rheinnixen: Ouverture
Schumann Symfonie nr 3 ‘Rheinische'

Muziek die stroomt van hart tot hart

Een kringelend nevelsliertje uit ijle strijkersklank, de klarinet roept als een vogel boven het water. Mensen komen samen en vestigen zich bij rivieren die een onuitputtelijke inspiratie voor componisten lijken. Offenbach kijkt uit over de Rijn in zijn geboorteplaats Keulen. En na een stralende zonsopkomst boven rivier de Moskva
van Moesorgski, geeft Offenbach in zijn Die Rheinnixen de melodie prijs van zijn aria Barcarolle die later uitmondt in een van de meest geliefde operamelodieën ooit.

Ook Schumann liet zich inspireren door het water en brengt met zijn Derde Symfonie een onstuimige
ode aan de Rijn. Tijdens de finale bij de live-tv-uitzending van het roemruchte Tsjaikovski Concours stond er ineens ‘From the Netherlands’ achter de naam van Jonathan Roozeman. Dat klopt ten dele: hij is van Fins-Nederlandse afkomst. Maar wat zijn we trots op deze nieuwe topcellist. ‘Nog maar 23 jaar oud en nu al een ‘Bewezen virtuoos!’, aldus The New York Times. 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info