zo 21 mrt 14:15
Ravel | Rachmaninov | Saint-Saëns | Chatsjatoerjan

Van Rachmaninov tot Russische Folklore

Dirigent Dmitri Liss | Piano Boris Giltburg
21 mrt
14:15
  • zo 21 mrt
    14:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent Dmitri Liss
Piano Boris Giltburg

Ravel Pavane pour une infante défunte
Rachmaninov Pianoconcert nr 2
Saint-Saëns Suite algérienne
Chatsjatoerjan Uit Gayane Suite: Selectie

Symfonisch feest van hartstocht en nostalgie

De pianosolist raakt een akkoordje rechts, een bastoon links, eerst achteloos, maar steeds intenser, uitmondend in – Ja! – die gloeiende strijkersmelodie… Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov staat in ons collectieve geheugen gegrift – met een beetje dank aan Hollywood – maar toch. Een groots symfonisch feest van hartstocht en nostalgie.

‘Zijn spel tussen spirituele kalmte en diep inlevingsvermogen is aangrijpend’, schreef de Washington Post over pianist Boris Giltburg. ‘Deze opname siert iedere klassieke collectie’, zegt Gramophone in de top 10 van ‘Rachmaninov recordings’ over Giltburgs opname van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov met het Royal Scottish National Orchestra. Deze concertavond voert van Franse symfonische juweeltjes als Ravels favoriete Pavane tot Russische folklore in Chatsjatoerjans uitbundige balletmuziek Gayane met de opzwepende Lezginka en de Sabeldans.

Dat Giltburg een fenomenale pianist is die beschikt over een feilloze techniek, staat buiten kijf.

Joep Christenhusz, NRC
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info