vr 9 apr 20:15
Respighi | Schubert/Cassado | Mahler | Haydn

Brunello's mooiste Mahler

Dirigent en cello Mario Brunello
9 apr
20:15
  • vr 9 apr
    20:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Dirigent en cello Mario Brunello

Respighi Gli Uccelli
Schubert/Cassado Arpeggione Sonate voor cello en orkest
Mahler ‘Blumine’
Haydn Symfonie nr 83 ‘La Poule’

Van klassieke buitenbeentjes en pareltjes

Blumine is misschien wel een van Gustav Mahlers mooiste delen, met een rijke orchestratie, boordevol melancholie en tedere melodieën. Kijk uit over de velden, hoor de vogels fladderen en ruik de bloemen. En tóch, Mahler schrapte het uit zijn Eerste Symfonie. ‘Kill your darlings’, zeggen ze dan. Maar, schreef hij het voor zijn geliefde Johanna? En ging dat schrappen onder lichte dwang van Alma, de vrouw die later zijn echtgenote werd?

Mario Brunello brengt Blumine tot leven in een concert met pareltjes die tot onverwacht spannende combinaties leiden. Een celloconcert gebaseerd op Schuberts prachtige Arpeggione Sonate. Fluitende vogels, getrippel en vleugelgedruis in Gli Uccelli, Respighi’s meesterlijke adaptatie van vogelmuziek van vijf componisten uit de 17e eeuw. En tot slot Haydns Sturm und Drang-achtige La Poule.
Kippenvel verzekerd!

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info