za 19 sep - zo 20 sep

Swerts Yakara Symfonie wereldpremière
Vaughan Williams Riders to the sea

Mee met de golven
Woelige golven, uiteenspattende schuimkoppen, de tijdloze deining van eb en vloed. De zee en de loop van rivieren blijven een bron van inspiratie voor veel componisten. Vaughan Williams schreef een aangrijpend werk over het geven en nemen van de zee en het striemende noodlot. Zijn Riders to the Sea is een hartverscheurende eenakter over een schippersvrouw die na haar man en schoonvader nu ook haar zesde en laatste zoon aan de zee verliest. Ook de Vlaamse componist Piet Swerts liet zich inspireren door het water. Zijn derde symfonie is een ode aan rivieren die eindeloos kronkelen door het landschap en steden met elkaar verbinden. Een wereldpremière die u niet wilt missen. Met zangsolisten, het vrouwenkoor van Conservatorium Maastricht en in samenwerking met de European Opera Academy.