Componistendag 2021 Ralph Vaughan Williams

Interview Neil Wallace en Chloe Rooke
In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

Vaughan Williams Symfonie nr 8

De componistendag Maastricht is een unieke coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland.

Groot-Brittanië versus Europa
Als herschepper van de Angelsaksische volkslied- en muziektraditie zorgde Ralph Vaughan Williams voor vele muzikale hoogtepunten. Zijn zeer uitgebreide oeuvre wordt, afgezien van evergreens als The Lark Ascending, in ons land helaas maar zelden uitgevoerd. Dat maakt het extra bijzonder dat deze editie van de Componistendag Maastricht geheel gewijd is aan deze Britse grootmeester. Laat u onderdompelen in zijn prachtige Achtste Symfonie. Volgens kenners behoort dit werk tot het beste van Vaughan Williams. Gastheer is programmamaker Neil Wallace. Geroemd om zijn muzikale kennis en bevlogenheid, brengt hij samen met dirigent Ed Spanjaard Ralph Vaughan Williams tot leven en spreekt hij met Chloe Rooke - MA in Conducting at the Royal Academy of Music en momenteel studerend aan de Dutch National Master in Orchestral Conducting - uit Engeland over de over de ontwikkelingen wat betreft de Brexit en de gevolgen over de relatie hiervan met Europa.

Het programma is als volgt:

20.00 uur Opening
20.05 uur Interview Neil Wallace met Ed Spanjaard
20.15 uur Symfonie nr 8
20.50 uur Interview Neil Wallace met Chloe Rooke (in het Engels)
21.00 uur Einde

ACTUELE STATUS CONCERT
De philharmonie zuidnederland is er altijd voor u, ook in onrustige tijden, zodat iedereen altijd kan genieten van klassieke muziek. Uiteraard staat de veiligheid van u en onze medewerkers voorop. Daarom passen wij onze concertprogramma’s en uitvoermomenten altijd aan op de meest actuele richtlijnen vanuit het RIVM en de rijksoverheid. Vaak weten we pas op het laatste moment op welke manier wij veilig een concert kunnen verzorgen. Daarom vindt u op de betreffende concertpagina altijd de meest actuele informatie over het concert waar uw interesse naar uitgaat.

Alternatieve Componistendag: Muziek in Context
De Componistendag Maastricht kan vanwege de coronamaatregelen niet op de reguliere manier plaatsvinden. Als alternatief hebben wij samen met Theater aan het Vrijthof een muziekcollege voor u samengesteld. Programmamaker Neil Wallace gaat in gesprek met Ed Spanjaard en Chloe Rooke.