za 23 jan 13:00
Ralph Vaughan Williams

Componistendag 2021 Ralph Vaughan Williams

Marinierskapel der Koninklijke Marine | Dirigent Arjan Tien | philharmonie zuidnederland | Dirigent Andrew Litton | Gastheer Neil Wallace | Altviool Garfield Jackson | Piano Arthur en Lucas Jussen, Graham Johnson | Bariton Raoul Steffani
  • 23 jan
    Theater aan het Vrijthof, Maastricht
    Niet verkoopbaar
  • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

13.00 Marinierskapel der Koninklijke Marine
Vaughan Williams Concert voor twee piano’s
Vaughan Williams Symfonie nr 2 ‘A London Symphony’
21.30 Filmvertoning: Scott of the Antarctic

De componistendag Maastricht is een unieke coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland.

Meer dan 66 jaar creativiteit en productiviteit, wars van Germaanse romantiek en herschepper van de Angelsaksische volkslied- en muziektraditie. De Componistendag staat in 2021 geheel in het teken van Ralph Vaughan Williams, wiens uitgebreide oeuvre afgezien van de evergreens als The Lark Ascending, zeer ten onrechte in ons land maar zelden wordt uitgevoerd.

Dat maakt het extra bijzonder dat deze editie helemaal gewijd is aan meesterwerken als de hemelse Fantasia on a Theme by Thomas Tallis en het symfonische gedicht in 4 delen over het Londen in het belle epoque. Gedurende de marathon in Theater aan het Vrijthof wordt nog veel meer muziek van Vaughan Williams in perspectief geplaatst ten opzichte van tijdgenoten. Bijvoorbeeld Ravels Ma Mêre L’Oye in de versie voor twee piano’s door meesterpianisten Arthur en Lucas Jussen. Kamermuziek, zang en orkestwerken worden ten gehore gebracht door een keur aan solisten, philharmonie zuidnederland en de Marinierskapel. Gastheer van deze dag is programmamaker Neil Wallace. Geroemd om zijn muzikale kennis en bevlogenheid, brengt hij Ralph Vaughan Williams in portretten tot leven.