za 23 jan 20:00

Interview Neil Wallace en Ferenc Laczó
In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

Vaughan Williams Symfonie nr 8

De componistendag Maastricht is een unieke coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland.

Groot-Brittanië versus Europa
Als herschepper van de Angelsaksische volkslied- en muziektraditie zorgde Ralph Vaughan Williams voor vele muzikale hoogtepunten. Zijn zeer uitgebreide oeuvre wordt, afgezien van evergreens als The Lark Ascending, in ons land helaas maar zelden uitgevoerd. Dat maakt het extra bijzonder dat deze editie van de Componistendag Maastricht geheel gewijd is aan deze Britse grootmeester. Laat u onderdompelen in zijn prachtige Achtste Symfonie. Volgens kenners behoort dit werk tot het beste van Vaughan Williams. Gastheer is programmamaker Neil Wallace. Geroemd om zijn muzikale kennis en bevlogenheid, brengt hij samen met dirigent Ed Spanjaard Ralph Vaughan Williams tot leven en spreekt hij met Ferenc Laczó PhD (Assistant Professor with Tenure (UD1) in History) over de ontwikkelingen wat betreft de Brexit in relatie tot de tijdgeest waarin Vaughan Williams zijn symfonie schreef.

Het programma is als volgt:

20.00 uur Opening
20.05 uur Interview Neil Wallace met Ed Spanjaard
20.15 uur Symfonie nr 8
20.50 uur Interview Neil Wallace met Ferenc Laczó PhD (in het Engels*)
21.00 uur Einde

* De Livestream is vanaf maandag 25 januari terug te kijken als video on demand (ook via het platform van classic.nl/concertinhuis) waarbij het interview is ondertiteld in het Nederlands). Als u een ticket had voor de livestream, kunt u de video on demand nog 3 maanden gratis terugkijken.

Alternatieve Componistendag: Muziek in Context
De Componistendag Maastricht kan vanwege de coronamaatregelen niet op de reguliere manier plaatsvinden. Als alternatief hebben wij samen met Theater aan het Vrijthof een muziekcollege voor u samengesteld. Programmamaker Neil Wallace gaat in gesprek met Ferenc Laczó PhD (Assistant Professor with Tenure (UD1) in History) over de muzikale, historische en politieke tegenstellingen tussen Groot-Brittanië en het Europese vastenland.