Chaos

Dirigent Jun Märkl | Piano Dejan Lazić
Rebel | Strootman | Weber | Haydn
vr 25 sep - vr 2 okt
25 sep
-
2 okt

Dirigent Jun Märkl 
Piano Dejan Lazić 

Rebel Uit Les Elements: Chaos               
Strootman (in) dependence voor anderhalvemeter-orkest (Wereldpremière)*
Weber Concert voor piano en orkest
Haydn Symfonie nr 60 ‘Il Distratto’

In deze hectische coronatijd is verbondenheid met elkaar een groot gemis. Daarom zijn we blij dat we ondanks alle beperkingen toch de kans hebben om u een prachtig concertprogramma voor te schotelen. Met muziek die reflecteert op de collectieve emoties en belevingen die de afgelopen tijd aan de orde van de dag waren.

Chaos
We herkennen allemaal nog de collectieve chaos, onzekerheid en het gevoel van onbehagen aan het begin van de coronacrisis. Dit concert staat volledig in het teken van die chaos. Zo schetst de Franse barokcomponist Rebel met veel lef en energie een wereld zonder orde. Bijzonder is ook de nieuwe compositie van Aart Strootman. We vroegen hem een persoonlijke reflectie te schrijven op de huidige crisistijd. Dit uit zich in een fascinerend werk: (in) dependence voor anderhalvemeter-orkest.  

Daarnaast brengt meesterpianist Dejan Lazić  Webers parelende pianomuziek. En, last but not least, Haydns 60e Symfonie die niet voor niets ‘Il Distratto’ (de verstrooide) genoemd wordt. Het is alsof u een verstrooide musicus hoort die onbekommerd al zijn invallen op papier zet. Transparante muziek om uw vingers bij af te likken, zoals u van uw philharmonie zuidnederland gewend bent.

Livestream
Vanwege de Corona-richtlijnen hebben we beperkingen in de ruimte op het podium en het aantal plaatsen in de zaal. Daarom zijn we eveneens online te horen én te zien! In samenwerking met Concert in Huis bieden we sommige concertprogramma’s een livestream aan waarvoor ook tickets te koop zijn. We vragen een kleine vergoeding, waarbij u zelf het bedrag kunt aangeven: €5 / €10 / € 15.  

Het programma 'Chaos' wordt vrijdag 25 september om 21.30 uur vanuit Theater aan het Vrijthof uitgezonden via de livestream. Een presentator leidt u door het programma. 

Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier het programmavel voor dit concert. 

* De compositie van Aart Strootman is mede tot stand gekomen door een subsidie van:
Provincie Noord-Brabanten Kunstloc Brabant