Hemel & Aarde

Dirigent Marc Soustrot | Sopraan Camilla Tilling
R. Strauss | Mahler
vr 9 okt - zo 11 okt
9 okt
-
11 okt

Eredirigent Marc Soustrot
Sopraan Camilla Tilling

R. Strauss Ich wollt’ ein Sträuslein binden
R. Strauss Uit Vier Lieder: Morgen!
Mahler Symfonie nr 4

De Franse dirigent en klankkleurtovenaar Marc Soustrot is wederom eregast bij philharmonie zuidnederland. Als geen ander werpt hij nieuw licht op de hemelse harmonieën van Mahlers Vierde Symfonie. In dit visionaire klankdicht over hemel en aarde ontvouwt Mahler het paradijs door de ogen van een kind. Voorafgaand hieraan klinkt misschien wel de mooiste muziek die ooit is geschreven voor vrouwenstem en orkest. De gelouwerde Zweedse sopraan Camilla Tilling vervult glansrijk de hoofdrol in een selectie liederen van Richard Strauss. Het is altijd gevaarlijk om antwoord te geven op de vraag of er meer is tussen hemel en aarde, maar met dit programma stijgt philharmonie zuidnederland zeker tot ongekende hoogte.

Bij het concert Hemel en Aarde kun je bij  Mahlers Vierde Symfonie gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Eindhoven en Utrecht. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Wolfgang 1   Wolfgang logo


Livestream
Vanwege de Corona-richtlijnen hebben we beperkingen in de ruimte op het podium en het aantal plaatsen in de zaal. Daarom zijn we eveneens online te horen én te zien! In samenwerking met Concert in Huis bieden we sommige concertprogramma’s een livestream aan waarvoor ook tickets te koop zijn. We vragen een kleine vergoeding, waarbij u zelf het bedrag kunt aangeven: €5 / €10 / € 15.  

Het programma 'Hemel en Aarde' wordt vrijdag 9 oktober om 19.00 uur vanuit Muziekgebouw Eindhoven uitgezonden via de livestream. Een presentator leidt u door het programma. 

Klik hier voor meer informatie en om een ticket te kopen.