Wonder

Livestream Concert
Haydn | Fiumara | Stravinsky | Milhaud
do 29 okt 20:00 - 21:00
29 okt
20:00 - 21:00
  • 29 okt
    20:00 - 21:00
    Livestream

Dirigent Duncan Ward

Haydn Symfonie nr 49 ‘La Passione’                                                    
Fiumara See the Sky About to Rain voor anderhalvemeter orkest (wereldpremière)
Stravinsky Symphonies of Wind Instruments 
Milhaud La création du monde                                                   

Click here for English 

We hebben zojuist aangekondigd dan Duncan Ward onze nieuwe chef-dirigent wordt, vanaf september 2021! Lees hier meer.

Bijzondere tijden vragen om wonderlijke muziek. Dat zien we door de eeuwen heen steeds weer op andere manieren gebeuren. Hierin schuilt de absolute veerkracht van creatieve mensen.

Zo leefde Hadyn, met zijn goedbetaalde baan bij een invloedrijke Hongaarse familie, afgezonderd van de wereld. Juist daardoor voelde hij zich gedwongen om zijn originaliteit te tonen. Dat mondde uit in de bloedstollend mooie La Passione: een meesterwerk vol heftige emoties. Fiumara is een componist die onmiddellijk begrepen wil worden. Zijn See the Sky About to Rain is een lied van hoop en troost over de vreemde tijd waarin we anno 2020 leven. In 1918 bracht Stravinsky een hommage aan de overleden Debussy. Waar deze Russische grootmeester normaal uitbundige balletmuziek schreef, componeerde hij nu een ingetogen en indringend koraal dat uiteindelijk de kern vormde van Symphonies of Wind Instruments. En, last but not least, ongetwijfeld het grootste wonder uit onze geschiedenis: het scheppingsverhaal. Milhaud maakte een statement door dit verhaal te verklanken in een verrassende combinatie van jazz en traditionele kamermuziek. 

Livestream
In samenwerking met Concert in Huis bieden we dit concert als livestream aan waarvoor ook tickets te koop zijn. We vragen een kleine vergoeding, waarbij u zelf het bedrag kunt aangeven: €5 / €10 / € 15.  

Het programma 'Wonder' wordt donderdag 29 oktober om 20.00 uur vanuit Muziekgebouw Eindhoven uitgezonden via de livestream. Een presentator leidt u door het programma. 

Klik hier voor meer informatie of koop direct een ticket.* De compositie van Anthony Fiumara is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van:
Provincie Noord-Brabant en Kunstloc Brabant


Klankgolven trekken door het orkest. Golven die elkaar kunnen kruisen of gelijke tred houden. Een stille oceaan van strijkersklanken.

Antony Fiumara over zijn nieuwe compositie