Vraag & Antwoord

Livestream concert
Sporck | Mozart | Haydn | J.S. Bach | Ives
zo 18 okt 16:00
18 okt
16:00
  • 18 okt
    16:00
    Livestream

Dirigent Bas Wiegers 
Hoorn Peter Hoeben
Cello Paul Uyterlinde

Sporck The Unquestioned Answer, concert voor anderhalvemeter-orkest (2020, wereldpremière)*
Mozart Hoornconcert nr 3
Haydn Symfonie nr 45 ‘Abschied’
J.S. Bach Uit Cellosuite nr 2: Prelude
Ives The Unanswered Question

Vanwege de geldende Coronamaatregelen is het niet mogelijk dat Mario Brunello vanuit Italië naar Nederland afreist. In de persoon van Bas Wiegers hebben we een meer dan uitstekende dirigent gevonden die hem vervangt en datzelfde geldt voor onze eigen Paul Uyterlinde die soleert op cello. 

Het concert wordt zondag 18 oktober gespeeld in Muziekgebouw Eindhoven (zonder publiek) en is alleen via de livestream te volgen. Klik hier voor meer info en tickets. 

We herkennen allemaal nog de vele vragen die we hadden aan het begin van de coronacrisis. Wat volgde was een zoektocht naar antwoorden die we nog steeds niet allemaal hebben gevonden. Dit concert begint en eindigt met die zoektocht. Zo schreef Jo Sporck in opdracht van philharmonie zuidnederland met The Unquestioned Answer een reactie op Ives verstilde en vermaarde The Unanswered Question. Daartussenin geniet u van niets minder dan een ode aan de Weense Klassieken: met sprankelende muziek van Mozart en Haydn. Niemand minder dan onze eigen hoornist Peter Hoeben soleert in Mozarts Derde Hoornconcert. Van Haydn klinkt de beroemde en hilarische Afscheidssymfonie. En onze cellist Paul Uyterlinde brengt de Prelude uit de Tweede Cellosuite van Bach. 

Livestream
In samenwerking met Concert in Huis bieden we dit concert via een livestream aan waarvoor ook tickets te koop zijn. We vragen een kleine vergoeding, waarbij u zelf het bedrag kunt aangeven: €5 / €10 / € 15.  

Het programma 'Vraag en Antwoord' wordt zondag 18 oktober om 16.00 uur vanuit Muziekgebouw Eindhoven uitgezonden via de livestream. Een presentator leidt u door het programma. 

Klik hier voor meer informatie.


* Deze compositie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van: 
Provincie Noord-Brabant  en  Kunstloc Brabant