Donker en licht

Livestream concert
Sibelius | Kabalevski | Saint-Saëns | Schubert
do 5 nov 20:00
5 nov
20:00
  • 5 nov
    20:00
    Livestream

Dirigent Antony Hermus
Cello Jonathan Roozeman

Sibelius Valse Triste
Kabalevski Celloconcert nr 1
Saint-Saëns Uit Carnaval des animaux: de zwaan                         
Schubert Symfonie nr 5

Tijdens de coronacrisis schieten onze emoties alle kanten op: van droefheid en zorgen over onze dierbaren tot een warm gevoel van huiselijkheid en misschien zelfs wel enthousiasme over nieuwe plannen voor de toekomst. Dit concert staat in het teken van deze grote contrasten.

Zo gaat Valse Triste van de Finse grootmeester Sibelius over een zoon die bij het bed van zijn stervende moeder zit te waken. Het Eerste Celloconcert van Kabelevski zit vol Russische weemoed. De Fins-Nederlandse Jonathan Roozeman brengt met verve dit pareltje uit de celloliteratuur. Hij treedt voor het eerst op bij een Nederlands orkest. En daar zijn we maar wat trots op. Volgens hem voelt dat “een beetje als thuiskomen”. The New York Times noemt deze 23-jarige laureaat van het roemruchte Tsjaikovski-Concours “nu al bewezen virtuoos”! Roozeboom besluit zijn optreden met de vermaarde, gracieuze Zwaan uit Carnaval des animaux.

Hierna is het tijd voor tintelend klassiek met Schuberts Vijfde Symfonie. In geen ander werk komt Schuberts bewondering voor Mozart beter tot uitdrukking dan in deze Vijfde. Met de Nederlandse topdirigent Antony Hermus op de bok brengt philharmonie zuidnederland gegarandeerd alle Mozartiaanse details uit deze meesterlijke muziek tot leven. Hermus is namelijk niet voor niets door het gerenommeerde vakblad Opernwelt en de Duitse krant Die Welt drie jaar op rij uitgeroepen tot ‘Dirigent des Jahres’. Dat wordt een kamermuzikaal feestje vol zonnig speelplezier!

Livestream
In samenwerking met Concert in Huis bieden we dit concert als livestream aan waarvoor ook tickets te koop zijn. We vragen een kleine vergoeding, waarbij u zelf het bedrag kunt aangeven: €5 / €10 / € 15.  

Het programma 'Donker en licht' wordt donderdag 5 november om 20.00 uur vanuit Muziekgebouw Eindhoven uitgezonden via de livestream. Een presentator leidt u door het programma. 

Klik hier voor meer informatie.