Bachs Johannes-Passion

Aangrijpend en intens
LIVESTREAM CONCERT EN TV-UITZENDING
vr 2 apr - za 3 apr
2 apr
-
3 apr

Dirigent Karel Deseure 
Evangelist Tobias Hunger 
Christus Huub Claessens 
Sopraan Christina Bitenc
Alt Rosanne van Sandwijk
Tenor Julian Habermann 
Bas Michael Wilmering
Koor Studium Chorale

J.S. Bach Johannes-Passion

Aangrijpend en intens
Bachs Johannes-Passion mag minder bekend zijn dan zijn grote broer de Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Kleiner van opzet, maar persoonlijk, dramatisch en emotioneel. Met een koninklijke Jezus die meer in control en minder lijdzaam is. Beleef het lijdensverhaal van Jezus door de ogen van die andere evangelist, raak in vervoering door de geniale muziek van Bach. Onder de bezielende leiding van de gastdirigent Karel Deseure, met Studium Chorale en een keur aan solisten.

Wolfgang logo

Wolfgang app bij de Johannes Passion

Bij alle drie de uitvoeringen van de Johannes Passion (Livestream Concert, uitzending op Omroep Brabant en L1) kunt u gebruikmaken van Wolfgang. Deze app kunt u installeren op uw smartphone of tablet en hij 'vertelt en vertaalt' de Johannes Passion tijdens de uitvoering. 

Hoe werkt Wolfgang?
Start de Wolfgang app op uw smartphone of tablet als het concert gaat beginnen. Geniet van de muziek, terwijl Wolfgang vertelt over wat u hoort. Af en toe een blik op de smartphone of  tablet is voldoende, Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen. U hebt alle tijd om naar het orkest te kijken en van de muziek te genieten. Wolfgang is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt. Kijk hier voor meer informatie.

Download de Wolfgang app gratis via de App store of Google play.

Wolfgang app

Van alle kanten maximaal in beeld gebracht
Sinds dit najaar brengt philharmonie zuidnederland via het platform Concert in Huis Livestream Concerten. Op deze manier kan de achterban van het orkest ondanks alle coronabeperkingen toch genieten van hoogwaardige klassieke muziek. Vanaf woensdagmiddag starten in Theater aan het Vrijthof alle voorbereidingen om de Johannes-Passion van alle kanten maximaal in beeld te brengen. Een heel opnameteam staat klaar om maar liefst tien camera’s en dertig microfoons klaar te zetten om tijdens het Livestream Concert de maximale klank van het orkest op te vangen en het orkest steeds weer vanuit de juiste positie is beeld te brengen. Regisseur Ferenc Soeteman maakte hiervoor een dik draaiboek waarin bijna ieder shot vastligt. Naast de dirigent, solisten en orkestmusici, werken er maar liefst elf specialisten mee op het gebied van klassieke muziekregistraties om dit te realiseren.