Liefde in tijden van corona

Opera 2.0
ma 14 jun tot en met di 15 jun

Regisseur Sybrand van der Werf
Dirigent Enrico Delamboye
Musici philharmonie zuidnederland

Simone Marloes Ijpelaar
Sopraan Fenna Ograjensek
Bariton Sef Thissen

Dit is een co-productie met Theater De Maaspoort, philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. Deze productie wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. 

ma 14 jun
tot en met
di 15 jun

Opera 2.0
Opera 2.0 is een idee en initiatief van sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen. Zij willen laten zien dat opera, haar emoties en prachtige muziek, van alle tijden is. Omdat de oude verhalen de moderne luisteraar niet altijd meer aanspreken, plaatst Opera 2.0 aria's, duetten en instrumententale muziek uit bekende opera's (bv. Verdi, Bellini, Mozart, Puccini en Bizet) in een actueel verhaal. 

De toegankelijkheid voor het publiek wordt vergroot door de opera in het Limburgs dialect (El Rey - 2015) en in het Nederlands (De Berg van Tom - 2016) te vertolken. De oorspronkelijke strekking van de aria's blijf behouden en er is een groot respect voor de kunstvorm. 

Relatietherapeute Simone heeft het niet makkelijk. Er zijn geen klanten, ze hunkert naar lichamelijk contact, corona zit alles dwars. Simone vindt het allemaal onzin: die pandemie wordt schromelijk overdreven. Tot overmaat van ramp besluit haar man in de kelder te gaan wonen: 'zelfquarantaine'. 

De redding lijkt te komen als twee enorm succesvolle operazangers, Sef en Fenna, aankloppen om hun bekoelde liefde nieuw leven in te blazen. Niet in de laatste plaats omdat ze dankzij hun lege agenda meer dan ooit op elkaars lip zitten. Vol overgave stort therapeute Simone zich - letterlijk - op haar nieuwe project. Maar met de passie komt er nog iets los: in de kelder blijkt een grotesk geheim te huizen...

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming