Inauguratieconcert Duncan Ward

Chef-dirigent Duncan Ward | Piano Cédric Tiberghien
Haydn | Jeths | Ravel | Bartók
vr 24 sep - za 25 sep
24 sep
-
25 sep

Chef-dirigent Duncan Ward
Piano Cédric Tiberghien

Haydn Uit Die Schöpfung: Chaos
Jeths Ritratto Orchestral Suite wereldpremière
Ravel Concert voor piano en orkest in G
Bartók Concert voor orkest

Het begin van een nieuwe creatie
Onze nieuwe Britse chef-dirigent Duncan Ward verheugt zich enorm. De musici staan te trappelen. Met dit zinnenprikkelende concertprogramma opent Duncan Ward de deuren naar een inspirerende gezamenlijke toekomst. De solide basis die het orkest de afgelopen jaren met Dmitri Liss legde, is de startbaan voor een
vlucht naar nieuwe hoogten en uitdagende vergezichten. ‘Wij spreken dezelfde muzikale taal, dan kun je samen vliegen’, zei Duncan Ward na zijn kennismaking met het orkest. Zie hier zijn avontuurlijke visitekaartje:  Bruisende jazz en melancholie in Ravels Pianoconcert in G met als solist de Franse toppianist Cédric Tiberghien. (‘Scherp, poëtisch en kleurrijk’ The Times.) Operamuziek van Willem Jeths. Zijn Ritratto was het allereerste muzikale slachtoffer van de coronalockdown, maar nu dus springlevend in de Suite. En het beroemde Concert voor orkest van Béla Bartók. Fasten your seatbelts!

Bij het Inauguraticoncert van Duncan Ward kun je bij Concert voor piano en orkest in G en bij Concert voor orkest gebruik maken van Wolfgang in Maastricht en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
Wolfgang