Nielsen | Sjostakovitsj | Brahms

Brahms volgens Haenchen

Dirigent Hartmut Haenchen | Cello Christian Poltera
26 jan
-
27 jan
Data & tickets
 • vr 26 jan 2018
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Geweest
 • za 27 jan 2018
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  Geweest

Een orkest laten 'pieken'. Dat is waar het om gaat, want dan zit iedereen op het puntje van zijn stoel. Zowel in de zaal als op het podium. Gaat dat dirigent Hartmut Haenchen samen met cellist Christian Poltera weer lukken? 

dirigent Hartmut Haenchen
cello Christian Poltera

Nielsen
Masquerade Ouverture
Sjostakovitsj Celloconcert nr 2
Brahms Symfonie nr 1

Bij dit concert is de Wolfgang-app beschikbaar bij Brahms Eerste Symfonie. De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het BankGiroLoterij Fonds.

Begin 2016 liet Hartmut Haenchen volgens Dagblad De Limburger ‘de philharmonie pieken’ in het werk van Richard Strauss. Nu keert de 74-jarige maestro terug bij philharmonie zuidnederland met een prachtig Scandinavisch-Russisch-Duits programma en brengt grote Duitse cellist Jan Vogler mee. Gramophone Magazine loofde al Voglers ‘duizelingwekkende virtuositeit’ en de New York Times viel voor zijn ‘rijke spel vol kleur’. Op meeslepende en karaktervolle wijze brengt Haenchen de muzikaal doorleefde Eerste Symfonie van de romanticus Brahms. Samen met het indringende Tweede Celloconcert van Sjostakovitsj is dit symfonisch genieten op het scherpst van de snede.

 

Erratum: wegens ziekte heeft cellist Jan Vogler moeten afzeggen. Zijn vervanger is Christian Poltera. 

Voglers ‘duizelingwekkende virtuositeit’
Gramophone