Kerstconcert

Chef-dirigent Duncan Ward | Viool Simone Lamsma
Bartók | Tsjaikovski | Elgar
do 16 dec tot en met do 23 dec

Chef-dirigent Duncan Ward
Viool Simone Lamsma

Bartók Dans Suite
Tsjaikovski Vioolconcert
Elgar Enigma Variaties

do 16 dec
tot en met
do 23 dec

Simone Lamsma straalt met Tsjaikovski
Koud en donker zijn de decemberavonden. Wat is er dan heerlijker dan je te omringen met dierbare vrienden, warmte en goed gezelschap. Speciaal voor u koos onze Britse chef-dirigent Duncan Ward voor Elgars Enigma variaties voor dit Kerstconcert. In deze raadselachtige, humoristische en ontroerende muziek portretteerde Elgar veertien van zijn beste vrienden. De aangrijpende Nimrod, de blaffende hond van Sinclair en die ene geheimzinnige naamloze vriend (of was het een vriendin…), ze zijn er allemaal. En ook topvioliste
Simone Lamsma. Zij geeft met de zoete weemoed en het virtuoze vuur van Tsjaikovski’s Vioolconcert dit programma de schittering die hoort bij een droomkerst.

Bij het Kerstconcert kun je bij Vioolconcert en Enigma Variaties gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Eindhoven, Heerlen, Tilburg, Breda en Aken. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.
Wolfgang app

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming