Beethovens Egmont

Dirigent Rolf Verbeek | Piano Ronald Brautigam | Mezzosopraan en verteller Cora Burggraaf | Regie Michel Sluysmans | In coproductie met Toneelgroep Maastricht
Ligeti | Wilms | Beethoven
do 10 mrt tot en met za 12 mrt

Dirigent Rolf Verbeek
Piano Ronald Brautigam
Zang, tekst en spel Cora Burggraaf
Regie Michel Sluysmans
In coproductie met Toneelgroep Maastricht

Ligeti
Concert Romanesc
Wilms Pianoconcert nr. 2
Beethoven Toneelmuziek bij Goethes Egmont

do 10 mrt
tot en met
za 12 mrt

Spectaculair muzikaal theater
Wist u dat Beethoven gecharmeerd was van de muziek van zijn Nederlandse collega componist Johann Wilhelm Wilms? En dat de Roemeense modernistische componist Ligeti een zwak had voor volksdansjes? Laat u door dirigent Rolf Verbeek betoveren met dartele en weemoedige volksklanken uit Ligeti’s Roemenië, en met de charmante muziek van de Nederlandse Wilms. Onze solist, klavierlegende Ronald Brautigam, is het helemaal met Beethoven eens: Wilms’ Tweede Pianoconcert is een pareltje! Raak na de pauze in de ban Beethovens spectaculaire toneelmuziek voor Egmont. Strijd, onderdrukking, moed en bevrijding; dit beroemde verhaal van Goethe is van alle tijden. Mezzosopraan en verteller Cora Burggraaf maakt van dit muzikale theater een unieke belevenis.

Het concert stond oorspronkelijk onder leiding van dirigent Gabór Káli, maar hij is wegens ziekte verhinderd. Wij danken dirigent Rolf Verbeek dat hij op deze korte termijn bereid is deze productie als dirigent over te nemen. 

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming