Dvoráks Nieuwe Wereld

Dirigent Duncan Ward | Gitaar Cañizares
Mazzoli | Rodrigo | Dvorák
do 19 mei tot en met za 21 mei

Dirigent Duncan Ward
Gitaar Cañizares

Mazzoli
These Worlds in Us (Nederlandse première)
Rodrigo Concierto de Aranjuez
Dvorák Symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’

do 19 mei
tot en met
za 21 mei

De all-time favorite van de klassieke muziek
Met Dvoráks Symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’ kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Deze all-time favorite zit boordevol onstuimige ritmes en melancholieke melodieën. Dvorák componeerde het werk in Amerika, geïnspireerd door nieuwe vergezichten, maar ook vervuld van heimwee naar zijn vaderland Tsjechië. Dat  belooft met chef-dirigent Duncan Ward een bruisend feestje te worden. In het hart van dit concert het geliefde gitaarconcert van Rodrigo Concierto de Aranjuez. Precies, met dat weemoedige Adagio! De Spaanse  meestergitarist Juan Manuel Canizares heeft de levende flamencocultuur in zijn bloed, maar munt ook uit in klassieke gecomponeerde muziek. Dat hij eerder in Concierto de Aranjuez soleerde bij de wereldberoemde Berliner Philharmoniker zegt genoeg. Laat u ontroeren door zijn meeslepende spel.

Bij Dvoráks Nieuwe Wereld kun je bij Symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ gebruik maken van Wolfgang in Maastricht, Breda en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Alles wat je wilt weten over dit concert

Cañizares Gitarist en componist Cañizares is misschien wel een van de belangrijkste en invloedrijke flamencoartiesten ter wereld. De carrière van Cañizares omvat meer dan vier decennia en hij is de ee…

Kom alvast in de stemming