Wagnergrandeur met Hartmut Haenchen

Dirigent Hartmut Haenchen
Het fatale conflict tussen macht en liefde
vr 7 okt tot en met za 8 okt

Dirigent Hartmut Haenchen
Sopraan Annemarie Kremer
Tenor Brenden Gunnell
Bas James Platt

Wagner Uit Tristan und Isolde: Prelude und Liebestod
Wagner Uit Die Walküre: Eerste akte

Het optreden van Hartmut Haenchen wordt mede mogelijk gemaakt door het Partnersprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

vr 7 okt
tot en met
za 8 okt

Het fatale conflict tussen macht en liefde
Een liefdesgedicht dat tijd en ruimte overstijgt. Richard Wagners Prelude und Liebestod uit Tristan und Isolde is een ode aan de onbreekbare band tussen twee geliefden. Als geen ander vertaalt Wagner de menselijke emoties in oneindig lijkende, wellustige klankguirlandes. Onversneden dramatiek om je helemaal in te
verliezen. Even roesopwekkend en modern is zijn operamuziek voor Die Walküre. Sterdirigent Hartmut Haenchen komt al jaren als vast gastdirigent bij philharmonie zuidnederland en maakt nu samen met het orkest een spectaculaire Walkurenrit door Wagners universum. Haenchen kent Wagners zinderende muziektheater op
zijn duimpje. Zo dirigeerde hij de complete Der Ring des Nibelungen al meerdere malen, waaronder legendarische uitvoeringen bij De Nederlandse Opera.

Wolfgang app
Bij Wagnergrandeur met Hartmut Haenchen kun je gebruik maken van Wolfgang in Maastricht en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

Een van de muzikale hoogtepunten van het jaar.

NRC over de samenwerking tussen Haenchen en philharmonie zuidnederland

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming