Sibelius

Meesterwerk Centraal

Dirigent Lucas Macias Navarro | Presentatie Han Vogel, Tijmen Wehlburg en József Auer
vr 23
februari
  • vr 23 feb 2018
    20:30
    Concertzaal , Tilburg
    Geweest

Nieuw in het repertoire bij philharmonie zuidnederland: Meesterwerk Centraal, waarbij we één werk compleet ontrafelen. Hoe zit het in elkaar, wat hoor ik en wat is het verhaal er achter? Laat je meeslepen in de geheimen van de meesterwerken... Deze keer staan de magie van de Finse muziek en de imponerende Scandinavische natuur centraal in Sibelius' Tweede Symfonie.

 

dirigent Lucas Macias Navarro
presentatie Han Vogel, Tijmen Wehlburg en József Auer
piano Valentina Tóth
regie Sybrand van der Werf

Sibelius Symfonie nr 2

Bij dit concert is de Wolfgang-app beschikbaar bij Sibelius' Tweede Symfonie. De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het BankGiroLoterij Fonds.

Altijd al willen weten wat de geheimen zijn achter de noten van een meesterwerk? Hoe een muziekstuk in elkaar zit? Wat de persoonlijke geschiedenis er achter is? philharmonie zuidnederland duikt in bekende en minder bekende klassiekers. Voor de pauze een presentatie door musici uit het orkest - compleet met muziekfragmenten. Na de pauze het complete werk. Wedden dat je er helemaal in zit en diep verborgen schoonheden ontdekt? Tijdens deze editie ontrafelen we de Tweede Symfonie van Sibelius. Laat je verrassen door de magie van de Finse muziek en de imponerende Scandinavische natuur.