Anniversary concert

30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
za 10 sep - 20:15

Wayne Marshall dirigent & piano
MILOŠ Classical Guitar

Rossini -  Ouverture La Gazza Ladra
Rodrigo - Concierto de Aranjuez
Ravel - Boléro
Fiumara - Here Comes Everybody
Gershwin - Rhapsody in Blue
Williams - Star Wars Suite

za 10 sep
20:15
  • za 10 sep
    20:15
    Muziekgebouw, Eindhoven
    Grote Zaal
    Geweest

Dirigent en pianist Wayne Marshall leidt het orkest door een gevarieerd en feestelijk programma met een paar beroemde hoogtepunten zoals Rodrigo’s Concierto de Aranjuez, met in de hoofdrol ster-gitarist Miloš Karadaglić, en Gershwin’s alom geliefde Rhapsody in Blue met Wayne Marshall in de solistenrol.

Het publiek wordt tevens getrakteerd op Ravels verrukkelijke Boléro en de onvergetelijke filmmuziek van de met Oscars overladen filmcomponist John Williams. Het geheel wordt verrijkt met visuals en live beelden op groot scherm.

30 jaar historie
Kom samen met ons dit bijzondere jubileum vieren van Muziekgebouw Eindhoven waarvan de roots 30 jaar geleden zijn ontstaan door onder meer het vertrek van Het Brabants Orkest uit 's-Hertogenbosch. We vieren daarom ook samen met Muziekgebouw Eindhoven dat de stad daardoor al 30 jaar een professioneel symfonie-orkest huisvest. Een mijlpaal waar we trots op zijn en wat ook met zich meebrengt dat we 'als huisorkest' deze avond muzikaal kleur geven. 

We behoren samen met Muziekgebouw Eindhoven al decennialang tot de meest belangrijke aanbieders en producenten van een hoogwaardig en gevarieerd aanbod aan muziek in Eindhoven. Wij zijn trots op onze geschiedenis met elkaar in deze stad. En met dit gezamenlijke 'Anniversary concert' benadrukken we onze saamhorigheid én zetten we meteen de eerste stap in de recentelijk aangekonidgde versterkte samenwerking. We verheugen ons er als orkest enorm op om deze avond in Muziekgebouw Eindhoven samen met u als publiek te vieren. U bent van harte uitgenodigd voor deze heerlijke, feestelijke en muzikale avond! 

 

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming