za 17 mrt - zo 18 mrt
MacMillan

Stabat Mater Oirschot

Dirigent Per-Otto Johansson | Koor Studium Chorale
17 mrt
-
18 mrt

Aangrijpend als altijd: het muzikaal verwoorde, middeleeuwse gedicht dat het treuren van 'Moeder Gods' om de dood van Christus zo treffend verbeeld. 

dirigent Per-Otto Johansson
koor Studium Chorale

MacMillan
Stabat Mater (Nederlandse première)
Rheinberger Stabat Mater (voor koor en strijkorkest)

De Stabat Materconcerten in Oirschot zijn al achttien jaar een begrip en philharmonie zuidnederland werkt daar graag aan mee. Twee weken voor Pasen klinkt in de St. Petruskerk een zetting van het Stabat Mater, het beroemde middeleeuwse gedicht dat het treuren van ‘Moeder Gods’ om de dood van Christus zo aangrijpend verwoordt. Vele componisten vonden inspiratie in het gedicht. Deze keer staat de versie van James MacMillan op het programma. Volgens MacMillan vormt ‘schoonheid de hart van ons christelijk geloof’. Zijn Stabat Mater is volledig gevormd rondom deze gedachte. Een meesterwerk.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info